Használati útmutató

A Virtual View webes változatának felhasználói felülete két fő részre osztható: a bal oldalon található interaktív panorámaképre, valamint a jobb oldalon található helyszín- és pontválasztó menükre (a panorámaképek és információs pontok egyszerűsített kiválasztását biztosítják).

 

Az interaktív panorámakép használata

A panorámakép mozgatása az egér segítségével lehetséges, a bal gomb nyomva tartása mellett. Ezen felül lehetőség van továbbá a billentyűzeten lévő nyíl billentyűk használatára is (teljes képernyős üzemmód esetén nem használható). A panorámakép nagyítása az egérgörgő, valamint a Ctrl – Shift billentyűk használatával lehetséges.

A navigációt segítő térkép (amennyiben a séta rendelkezik térképpel) a panorámakép jobb felső sarkában található. A GoogleMaps alapú térkép halványan mindig látható, az átlátszóság a felé érkező egérkurzor hatására szűnik meg. A kép alapú térkép a jobb felső sarokban megjelenő szürke háromszögre kattintva "nyitható ki".

A panorámakép alján található a panorámakép-vezérlő menü, ami a megjelenített képpel kapcsolatos műveletek végrehajtását teszi lehetővé.

  • A + és – gombok a panorámakép nagyítását és kicsinyítését teszik lehetővé.
  • A nyíl gombok a panorámakép mozgatását biztosítják.
  • A hangosbeszélőt ábrázoló gomb a hangok be és kikapcsolását teszi lehetővé. Amennyiben bekapcsolt állapotban az egér a gomb felett tartózkodik, megjelenik egy hangvezérlő menü, ami a hangerő beállítását, valamint az pont- és háttérhang be- és kikapcsolását teszi lehetővé.
  • A kör alakú nyilat ábrázoló gomb az automatikus forgatás be- és kikapcsolását teszi lehetővé. (Az automatikus forgatás bekapcsolt állapota mellett 30 másodpercnyi felhasználói inaktivitást követően a panorámakép magától forogni kezd, 4 perc inaktivitás után pedig automatikusan helyszínt vált.)
  • Az i betűt ábrázoló gomb az információs pontok be- és kikapcsolását teszi lehetővé.
  • A kérdőjel gomb a belső súgó megjelenítését biztosítja.
  • A négy nyilat ábrázoló gomb a teljes képernyős mód bekapcsolását teszi lehetővé.

Az egyes helyszínekhez kapcsolódó információkat a panorámaképen elhelyezett fehér i betűk – információs pontok – teszik lehetővé. Egy ilyen pontra történő kattintást követően a kapcsolódó információ megjelenik az alkalmazás jobb oldalán (teljes képernyős esetben a képernyő bal oldalán). Speciális esetekben – film, képek, játék pont – a tartalom a panoráma felett jelenik meg.

Az egyes helyszínek közötti átmenetet (sétát) a panorámaképen elhelyezett nyilak – navigációs pontok – teszik lehetővé. Egy ilyen pontra történő kattintást követően a panorámakép átvált a cél helyszínre.

A teljes képernyős üzemmód bekapcsolása a panorámakép-vezérlő menü jobb szélén található gomb segítségével lehetséges. Ekkor a teljes képernyőt a panorámakép foglalja el, a csoportok, helyszínek és információs pontok kiválasztását pedig a bal oldalon található becsúszó menük teszik lehetővé.

Teljes képernyős üzemmódban a kiválasztott információs ponthoz tartozó szöveg szintén egy, a bal oldalon megjelenő becsúszó panelen kerül megjelenítésre.